Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) voor woonlasten

Gepubliceerd op: donderdag 18 maart 2021 | 16:05

Is uw inkomen aanzienlijk gedaald door de coronacrisis en kunt u hierdoor uw woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen.

Het is nu mogelijk om de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aan te vragen. De TONK is een eenmalig bedrag van maximaal € 900, bedoeld als tegemoetkoming voor de woonkosten. Dit zijn de bruto huurprijs, inclusief servicekosten of de bruto hypotheek, inclusief de bijdrage aan VvE. Huurkosten of hypotheekposten voor een bedrijfspand worden niet door TONK vergoed.

Voorwaarden
Een huishouden krijgt een tijdelijke ondersteuning als de aanvrager in ieder geval door de coronacrisis een onvoorzienbare, onvermijdelijke en plotselinge terugval in het inkomen heeft van minimaal 25% en dit aantoonbaar kan verklaren.

De aanvrager overschrijdt de gestelde normwaarde vanuit de Wet op de huurtoeslag 2021 van € 448, is 18 jaar of ouder en heeft nog niet de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Wie een bijstandsuitkering ontvangt, kan geen aanspraak maken op TONK.

Er wordt geen vermogenstoets gedaan.

Aanvragen
De gemeente Nissewaard voert TONK uit voor inwoners van de gemeente Brielle en Nissewaard.

U kunt de TONK maximaal 6 maanden (januari 2021 tot en met juni 2021) krijgen. De bijdrage wordt in een keer uitbetaald. U vraagt de TONK aan voor de maanden dat u de aanvulling op uw inkomen echt nodig heeft. Voor meer informatie en aanvragen: www.nissewaard.nl/tonk.

Voorne-Putten Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Voorne-Putten Business Plaza is om ondernemers uit Voorne-Putten een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL