Gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne lanceren website over energietransitie

Gepubliceerd op: woensdag 10 februari 2021 | 10:12

De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne lanceerden op 9 februari de website www.energiekvoorneputten.nl. De website informeert inwoners, ondernemers, belangenorganisaties en andere geïnteresseerden over de energietransitie op Voorne-Putten. Met andere woorden hoe we de komende jaren de overstap gaan maken van fossiele brandstoffen, zoals aardgas en steenkool naar duurzame energiebronnen, zoals zon en wind. De gemeenten willen graag helder communiceren over dit complexe onderwerp en hebben daarom o.a. deze website ontwikkeld.

Centrale positie
De website heeft een centrale plek in de communicatie over de energietransitie op Voorne-Putten en helpt mee om de energietransitie dichter bij onze inwoners, ondernemers en andere belanghebbende te brengen. We betrekken hen op verschillende manieren bij het maken van een plan voor de overstap naar een duurzame energievoorziening, zodat we in de toekomst als eiland energieneutraal kunnen worden. Dat betekent o.a. dat we op Voorne-Putten de elektriciteit die we nodig hebben, zelf opwekken.

Regionale Energiestrategie (RES)
We vertellen op de website meer over de ontwikkeling van de Regionale Energiestrategie RotterdamDen Haag, waar de vier gemeenten aan meewerken. Ook is er op de website informatie te vinden over wat inwoners en andere belanghebbenden zelf kunnen doen om energie te besparen of op te wekken. Verder geeft de website een overzicht van de diverse wind- en zonne-energieprojecten op het eiland. En over hoe we belanghebbenden betrekken bij de energietransitie.

Online inwonersbijeenkomst
Op 10 maart organiseren de vier gemeenten een online inwonersbijeenkomst over de energietransitie op Voorne-Putten. Tijdens de bijeenkomst lichten we toe hoe wij als vier gemeenten samenwerken aan de energietransitie. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.energiekvoorneputten.nl/aanmelden.

Voorne-Putten Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Voorne-Putten Business Plaza is om ondernemers uit Voorne-Putten een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL