Stichting Duinbehoud zoekt vrijwilligers voor Voornes Duin

Gepubliceerd op: vrijdag 06 maart 2020 | 18:00

Voornes Duin is een bijzonder natuurgebied, gelegen op Voorne-Putten, nog geen half uur van Rotterdam. Het gebied staat bekend om zijn vele verschillende landschappen. Je kunt struinen langs moeras, stille duinmeertjes en bos. Of wandelen door de uitgestrekte duinen, bloemrijke graslanden en vochtige duinvalleien.

Rijkdom
Het belangrijkste van Voornes Duin is de flora en vegetatie. Al sinds de eerste metingen zijn er meer verschillende plantensoorten aangetroffen dan in enig ander gebied. Dat er zoveel soorten in Voornes duin voorkomen is niet heel verwonderlijk. In Voornes Duin is namelijk bijna elk denkbaar duinlandschap aanwezig, wat zorgt voor een gevarieerd gebied met veel verschillende plantensoorten. En daarmee veel verschillende dieren, zo broedt tweederde van de Nederlandse broedvogels in dit gebied.  Tip van de boswachter in dit gebied, Han Meerman: “Ga naar het Quackjeswater of het duinmeer Breede Water, voor de Aalschover kolonie en de broedplaats van de kleine zilverreiger. Je vindt er ook lepelaars.”

Help!
Voornes duin een zeer aantrekkelijk gebied om te bezoeken. Maar er is geen goede begrenzing voor recreanten. Dit zorgt ervoor dat er regelmatig verstoring van broedvogels plaatsvindt. Daarnaast wordt er op niet toegestane plekken gekitesurft, waardoor ook hier de broedvogels afnemen. Wij geloven dat er met behulp van zonering zowel plek is voor recreanten, kitesurfers als voor prachtnatuur met talloze broedvogels. Wij kunnen dat niet alleen verwezenlijken. Daar hebben we u bij nodig!

Staat u achter onze missie en heeft u ook passie voor de duinen, dan kunnen wij uw hulp goed gebruiken! Word donateur of zie onze vrijwilligersvacatures op www.duinbehoud.nl

Dit doet Duinbehoud
Duinbehoud brengt per duingebied in kaart wat de lokale problemen zijn en zet zich in voor oplossingen. Op deze manier werkt Duinbehoud samen met andere natuurorganisaties aan het behoud van ons duinlandschap. Zodat we nog lang van onze mooie duinen kunnen genieten.

Op de Maasvlakte zouden we de duinen graag terug zien komen ter verrijking van de natuur van dit gebied.

Voorne-Putten Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Voorne-Putten Business Plaza is om ondernemers uit Voorne-Putten een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL